27.02.2019 | 11:20

Висока якість, розмаїття смаків, європейські стандарти виробництва – головні складові роботи приватного підприємця торгової марки «Рибний стандарт» Олександра Пенкалі. 26 лютого директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, директор Локачинської районної філії ВОЦЗ та фахівці служби зайнятості зазирнули у шпаринки «рибного» бізнесу.

Основний вид діяльності підприємства – перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків. Сьогодні тут солять, маринують і коптять рибу (оселедець, скумбрію, салаку, лосося тощо), готують креветки та різні види морської капусти.

«Окрім виробництва риби, зараз ми працюємо над підвищенням якості морської капусти. Смаки людей різняться, тож ми намагаємося догодити клієнтові маринуємо морську капусту в томаті, без томату, з м’якшим і гострим смаком», – розповідає технолог підприємства Тетяна Бохотниця.

«Наша продукція завжди свіжа: за день виготовили, вранці завантажили машину і доставили продукцію в точки продажу. Мета в нас одна – якісна, смачна продукція, задоволений клієнт», – каже очільник підприємства Олександр Пенкаля.

Серед працівників – оброблювач риби, укладальник-пакувальник, водій автотранспортних засобів. Підприємство, розташоване в селі Затурці Локачинського району, дає роботу й жителям прилеглих населених пунктів: Шельвова, Зубильного, Локач. Люди погоджуються працювати тут, адже кажуть, що керівництво їх чує, намагається допомагати з доїздом до місця роботи, а також облаштувало міні-готель на вісім місць для немісцевих працівників, які можуть лишатися тут до наступної зміни. Окрім того, працівники забезпечені харчуванням.

До слова, минулого року Волинський обласний центр зайнятості укомплектував вісім вакансій цього підприємства. Шестеро осіб працевлаштовані з компенсацією ЄВ на посади оброблювач риби, укладальник-пакувальник; четверо з них працюють і сьогодні. На цей час актуальна одна вакансія – оброблювач риби (заробітна плата 5 100 грн).

Відділ інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості