13.11.2019 | 10:26

Професія – це точка відліку, з якої починається свідоме життя кожної людини, її прагнуть вибрати за покликанням. Головне – вчасно зрозуміти його і сказати: «Це – моє!» 

Наша героїня відома та успішна рестораторка міста Рожище, знана не тільки містянами, а й за межами – Наталія Бута. Пані Наталя народилася в звичайній українській сім‘ї, де мама працювала бухгалтером, а тато – водієм. Напевно, виховання та професія неньки спонукали після закінчення школи обрати професію бухгалтера й вступити до Львівського поліграфічного технікуму, який успішно закінчила. Та попрацювати за фахом не судилося: пані Наталія з дитинства захоплювалася кулінарією, самотужки досягла неабияких результатів. Тож з часом Наталія Бута стала відомим у місті кухарем. Перший професійний досвід здобула у кафе «Шанс», де відпрацювала майже 10 років. Заклад користувався хорошою репутацією, в значній мірі завдяки хорошій кухні і персонально –  шеф-кухарю пані Наталі.

Набутий досвід спонукав у 2010 році взяти в оренду занедбаний заклад громадського харчування «Колос» та започаткувати власну справу. Немало для цього довелося затратити сил та ресурсів: практично заново відбудували кухню, оновили інтер'єр та фасад, закупили меблі й обладнання. «Звичайно, всього цього не зробила б, якби не допомога сім’ї: чоловіка Анатолія та дітей Романа і Юлії», – з гордістю зізнається пані Наталя, а також вона бабуся трьох онуків.

Сьогодні кафе «Меридіан» (нова назва закладу) користується великим попитом та став невід'ємною частиною рожищан у сімейних святкуваннях завдяки приватному підприємцю, керівнику та шеф-кухарю – Наталії Буті. А її страви особливі, різноманітні та самобутні.

З великою повагою та вдячністю пані Наталя відгукується про своїх колег. Адже запорука успіху її «Меридіана» – це чітке керівництво та злагоджена робота колективу професіоналів, формувати який допомагає служба зайнятості.

Протягом 2018-2019 років завдяки співпраці з Рожищенською районною філією Волинського обласного центру зайнятості укомплектували 8 вакансій, тимчасовий підробіток мали 10 працівників: адміністратори, кухарі, помічники кухарів, кухонні робітники, мийники посуду, бармени, офіціанти.

Підприємництво й надалі продовжує розвиватися та вдосконалюватися, адже для успіху потрібні не лише умови, але й правильно обрана професія, бажання та віра.

Рожищенська районна філія Волинського ОЦЗ