22.09.2017 | 09:40

20 вересня в рамках діяльності Центру кар’єри Любешівського технічного коледжу Луцького НТУ відбулася зустріч випускників за професіями «кухар» та «кухар-кондитер» з потенційними роботодавцями.

На заході були присутні підприємець Катерина Шукалович, яка є керівником кафе-бару «Мрія», та Юлія Бущук, керуюча баром «Штольня». Це заклади громадського харчування на території Любешівського району, які мають вакансії за професією «кухар». Вони розповіли студентам історію створення та діяльністю підприємств, детально зупинились на вимогах до професійних та особистих якостей працівників, зокрема, молодих спеціалістів.

Катерина Миколаївна ознайомила присутніх з умовами праці та вимогами до працівників, розповіла, на що звертає увагу при відборі претендентів. В її баченні на першому місці є бажання людини працювати, професіоналізм, чесність та порядність, обов’язкове дотримання норм охорони праці.

Адміністратор бару «Штольня» Наталія Анатоліївна у своїй презентації про заклад наголосила випускникам, що вони намагаються відібрати на місце кухаря людей, які знають технологію приготування страв із використанням сучасного обладнання. Але, якщо випускник ще не має відповідних навиків, то вони готові навчати і надавати практичну допомогу. Таку думку підтримала і Катерина Шукалович.

Багатьох студентів ця інформація зацікавила. Вони домовлялися про проходження переддипломної практики на цих підприємствах.

Юрисконсульт Любешівського районного центру зайнятості Надія Боснюк розповіла студентам про легальну зайнятість, ознайомила з особливостями укладення трудових договорів при прийомі на роботу.