Війна дуже змінила наше життя, зокрема, переорієнтувала економіку. Так, Олександра Шептор-Крась із бізнесменки пішла у волонтерки. Сьогодні жінка разом із командою однодумців виготовляють сухі рідкі страви для бійців ЗСУ і регулярно безоплатно передають їх на передову. Від волонтерок із Іванич у меню бійців з’явилися унікальні “Козацький борщ”, гороховий суп “Газова атака” та суп із макаронами “Домашні традиції”.
У рамках реалізації проєкту “Територія майстерності” фахівці Іваничівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості організували для безробітних екскурсію в імпровізований сушильно-пакувальний цех із виробництва сухих супів і борщів.
Під час зустрічі пані Олександра поділилася з безробітними технологією виготовлення, сушіння, подрібнення та вакуумування супчиків. Розповіла, з яких інгредієнтів складається пакунок. Учасники спробували приготувати порцію сухого борщу. Справа ця непроста. Кожен відчув аромат сушених овочів й м’яса.
Жителі Іваничівської громади забезпечують цех продуктами, а сушать їх вдома. “На базі” дівчата перемелюють, фасують порції та пакують. Олександра розповіла, що хоч овочів і достатньо, проте завжди є потреба у м'ясі, спеціях, розхідних матеріалах. А ще бувають моменти, коли не вистачає робочих рук. Тому доводиться кликати на допомогу помічників.
Принагідно профорієнтаторка Ірина Матушевська поінформувала присутніх про можливість започаткування власної справи та розвиток бізнесу, шляхом отримання мікрогрантів. А безробітні отримали приклад зайнятості, хоч і неоплачуваної, проте такої необхідної для наближення нашої перемоги.
Нагадуємо, що нині продовжується прийом заявок на отримання мікрогрантів. Подати документи можна через портал ДІЯ: https://cutt.ly/zK4JT3k
За додатковою інформацією звертайтеся у Телеграм: @pidtrumka_DCZ_Volun