оп
10.09.2019 | 17:27

Восьмеро волинян, які у березні цього року вирішили за сприяння служби зайнятості стати сертифікованими кухарями, сьогодні, 10 вересня, склали іспит на присвоєння робітничої кваліфікації кухар ІІІ розряду.

На базі Волинського коледжу національного університету харчових технологій слухачі, замість традиційних білетів, членам атестаційної комісії – представникам Волинського обласного та Луцького міського центрів зайнятості – готували свої коронні страви. Тут частували січениками, мазуриками, тушкованими рибою та морквою, помідорами фрі, котлетами «Марічка» і понад п’ятьма видами картоплі! Перш, ніж майстерно приготувати та вишукано оформити страви, майбутні кулінарні аси засвоїли низку профільних предметів, що стосувалися технології приготування їжі з основами товарознавства, організації виробництва й обслуговування.

Фахівці служби зайнятості дегустували кожну страву, задавали питання та надавали корисні поради щодо подальшої побудови професійної діяльності. Начальник відділу організації профнавчання ВОЦЗ Раїса Мельник побажала кухарям швидкої реалізації своїх талантів та успішного працевлаштування. Своєю чергою, викладач фахових дисциплін Тетяна Семенюк зауважила, що дорослі слухачі більш відповідальні, ініціативні та зацікавлені в процесі навчання. І це не дивно, адже вони свідомо погодились отримати професію.

До слова, кухарі, які сьогодні отримали документи про здобуття професії, уже мають робочі місця.

Волинський ОЦЗ