Цей фахівець розробляє індивідуальну програму харчування, враховуючи генетичні особливості людини та молекулярний склад їжі.

Молекулярні дієтологи впевнені, що щоденне вживання корисної та різноманітної їжі, яку підібрали індивідуально, здатне запобігти розвитку багатьох хвороб і значно продовжити активне життя людини. Робота такого фахівця забезпечить ефективне складання програм харчування, з допомогою яких процес стабілізації ваги проходитиме значно швидше, ніж зазвичай.

Популярність молекулярних дієтологів, так само як і генетичних консультантів, у 2020-х буде невелика. Однак цей фахівець у будь-якому випадку буде потрібен тим, кому небайдужі їхня зовнішність і здоров'я.

Здобути ази молекулярної дієтології можна, вступивши у Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця, Вінницький, Івано-Франківський, Харківський чи Одеський національні медичні університети.

Волинський ОЦЗ